Menu

Dit zijn de Best Small & Medium Workplaces van Europa in 2024

Op 27 september 2024 heeft Great Place To Work de Best Small & Medium Workplaces in Europa bekendgemaakt. Deze lijst bestaat uit 100 organisaties met 50 tot 499 medewerkers. Wil je weten welke Nederlandse organisaties dit jaar een plek op de lijst hebben gehaald? Lees dan snel verder! 

Great Place To Work
Leestijd 2 min
27 september 2024
Best Workplaces Europe 2024

“Gefeliciteerd aan de Best Small & Medium Workplaces in Europa,” zegt Michael C. Bush, CEO van Great Place To Work. “Ondanks de economische uitdagingen waar ze voor staan, hebben deze organisaties manieren gevonden om hun mensen meer te ondersteunen. Ze hebben een basis van vertrouwen gecreëerd die cruciaal is voor zakelijk succes in de komende jaren.”

Voor het eerst twee Europese lijsten

Gewoonlijk publiceert Great Place To Work één Europese lijst die uit de volgende categorieën bestaat:

  • Small (top 25): organisaties met 10 tot 49 medewerkers

  • Medium (top 50): organisaties met 50 tot 499 medewerkers

  • Large (top 50): organisaties met meer dan 500 medewerkers

  • Multinational (top 25): organisaties met ten minste 1000 medewerkers, waarvan 40% (of meer dan 5000 medewerkers) in een ander land werken dan het land waar het hoofdkantoor is gevestigd

Dit jaar publiceert Great Place To Work voor het eerst twee Europese lijsten:

  • 100 Best Small & Medium Workplaces in Europe: een top 100 van organisaties met 50-499 medewerkers in Europa

  • Fortune 100 Best Companies to Work For in Europe: een top 100 organisaties met 75 grote organisaties (500+ medewerkers) en 25 multinationals

Benieuwd naar de lijst?

Klik op de button hieronder en maak kennis met de 100 Best Small & Medium Workplaces van Europa!

Bekijk de lijst
GPTW_Diner Gala Luxembourg 521 (1)

De Fortune 100 Best Companies to Work For in Europe wordt gepubliceerd op 10 oktober 2024. 

4 Nederlandse organisaties op de lijst

Met trots kunnen we delen dat er dit jaar 4 Nederlandse organisaties op de Best Small & Medium Workplaces in Europa lijst staan:

Mobilee (#4)

Mobilee zien we dit jaar voor de tweede keer op de Europese lijst. Dat is geen verrassing, want eerder dit jaar topte de organisatie al de categorie medium op de Nederlandse lijst van Best Workplaces. 

Blue Bricks (#30)

Ook Blue Bricks hebben we eerder gezien tussen de beste werkgevers van Europa. De runner-up in de categorie medium op de Nederlandse lijst, pakt nu ook weer een Europese titel. Voor het tweede jaar op rij!

Bizzomate (onderdeel van Ciphix) (#60)

Bizzomate vormde dit jaar samen met Mobilee en Blue Bricks de top 3 in de categorie medium op de Nederlandse lijst van Best Workplaces. Nu staat deze organisatie voor het eerst op de Europese lijst!

ICM opleidingen & trainingen (#99)

ICM opleidingen & trainingen viert dit jaar dat ze al 10 jaar erkend worden als geweldige werkgever door Great Place To Work. Maar dat is nog niet alles: in 2024 heeft deze organisatie al 3 titels te pakken, namelijk Best Workplace for Women, Best Workplace van Nederland en nu ook Best Workplace in Europa. 

Over de Best Small & Medium Workplaces in Europa 

De lijst is gebaseerd op data van het Trust Index-medewerkersonderzoek onder meer dan 1,3 miljoen medewerkers in Europa. Dit vertegenwoordigt de beleving van meer dan 2 miljoen medewerkers in heel Europa.

Voor een plek op de lijst moeten organisaties:

  • Great Place To Work-Certified™ zijn; 

  • 50 tot 499 medewerkers in Europa hebben; en

  • Op één of meer nationale Best Workplaces-lijsten staan

Op weg naar Europa's top

Download de gratis whitepaper en ontdek de voordelen en voorwaarden van certificering en meedoen aan de Best Workplaces.

Download de whitepaper
Certificering_Great Place To Work
Great Place To Work
Met +30 jaar ervaring in 60 landen is Great Place To Work de wereldwijde autoriteit op het gebied van organisatiecultuur en goed werkgeverschap.

Lees meer over Best Workplaces

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste updates over events, publicaties, nieuws en andere content over goed werkgeverschap.