Menu

Great Place To Work is B Corp Certified!

Met trots mogen wij aankondigen dat wij officieel B Corp Certified zijn. Als organisatie die zelf certificeringen toekent aan werkplekken die uitblinken in goed werkgeverschap, zijn wij extra trots op deze certificering. We weten wat certificering waard is.

Great Place To Work
Leestijd 1 min
19 september 2024
B Corp certificaat

Onze B Corp certificering bevestigt dat wij niet alleen goed zijn voor onze eigen mensen, maar ook dat we verantwoord omgaan met onze impact op de maatschappij en het milieu. Onze missie "Better for people. Better for business. Better for the world" wordt door deze certificering nog meer versterkt. Wij geloven immers dat je pas écht goed kunt zijn voor de wereld, wanneer je bewust en zorgvuldig omgaat met resources.

Onze score van 97,2 toont onze kracht in het zorgen voor onze medewerkers en het bijdragen aan onze omgeving. Met deze certificering hopen we de toon te zetten voor alle Great Place To Work-kantoren wereldwijd.

"'Doing business for good' zit in ons DNA"

Suze Berghuis, Customer Success Manager bij Great Place To Work en kartrekker van het B Corp-traject: “'Doing business for good' zit in het DNA van Great Place To Work. Het is onze missie dat iedereen in Nederland een positieve werkcultuur ervaart, die gebaseerd is op vertrouwen. Daarnaast hechten we veel waarde aan het maken van duurzame keuzes in alles wat we doen. De B Corp-certificering erkent de impact die we hiermee maken en stimuleert ons om het elke dag nóg een beetje beter te doen."

Over B Corp

De B Corp-beweging is een wereldwijd netwerk van bedrijven die hun economische kracht inzetten voor positieve verandering. Deze bedrijven kijken verder dan alleen financiële groei. Ze streven ernaar om waarde te creëren voor al hun stakeholders, zoals medewerkers, klanten, gemeenschappen en het milieu. Bij elke beslissing houden ze rekening met de bredere impact op de wereld om hen heen.

B Corps zijn er in allerlei vormen en maten, van kleine sociale ondernemingen tot grote multinationals. Wat hen bindt, is hun toewijding aan strenge normen op het gebied van sociale verantwoordelijkheid, duurzaamheid en transparantie. De certificering wordt toegekend door B Lab, een non-profitorganisatie die in 2006 werd opgericht om een meer inclusieve en duurzame economie te stimuleren. Kortom, B Corp-gecertificeerde bedrijven laten zien dat succes en positieve impact hand in hand kunnen gaan!

Naast onze bestaande erkenningen, zoals ISO 27001 en onze samenwerking met MVO Nederland, laat deze certificering zien dat we ons steentje bijdragen aan een duurzame en eerlijke samenleving. Wij blijven streven naar een betere wereld, een die groter is dan de wereld van werk.

Great Place To Work
Met +30 jaar ervaring in 60 landen is Great Place To Work de wereldwijde autoriteit op het gebied van organisatiecultuur en goed werkgeverschap.

Lees meer over Actueel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste updates over events, publicaties, nieuws en andere content over goed werkgeverschap.